tag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post6933284937314615134..comments2024-03-27T08:48:05.115-07:00Comments on MOJA PRZYSTAŃ: WĘGIERKI I PRZYPALONY GARNEKAnonymoushttp://www.blogger.com/profile/08549582765088726964noreply@blogger.comBlogger33125tag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-14157698930902637792017-09-07T10:03:01.995-07:002017-09-07T10:03:01.995-07:00Nauczyłam się smażyć powidła w piekarniku.Zamiast ...Nauczyłam się smażyć powidła w piekarniku.Zamiast zwykłych garnków,uzywam gęsiarki,takiej żeliwnej brytfanny.Nic się nie przypala, z tym że odrobinę cukru,dosypuję na pół godziny przed zakończeniem prażenia.Małgorzatahttps://www.blogger.com/profile/12152640029906299095noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-4342866784586671562011-08-20T09:29:33.104-07:002011-08-20T09:29:33.104-07:00Śliweczki to moje ulubione owoce:).Wszystko u Cieb...Śliweczki to moje ulubione owoce:).Wszystko u Ciebie wygląda baaardzo apetycznie,a przypalony garnek(idę na łatwiznę)psikam płynem do czyszczenia uporczywego tłuszczu,lub piekarników i zostawiam na jakiś czas,a potem właściwie już samo odchodzi:)kasiahttps://www.blogger.com/profile/03885852390906471261noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-61589965234506914102011-08-20T01:03:01.528-07:002011-08-20T01:03:01.528-07:00Powidła śliwkowe uwielbiam , najbardziej w wykonan...Powidła śliwkowe uwielbiam , najbardziej w wykonaniu mojej babci. Mam nadzieję ,że sprezentuje mi w tym roku kilka słoiczków, bo czasu u mnie ostatnio jak na lekarstwo.<br /><br />Buziak ;*Kamilahttps://www.blogger.com/profile/08421840894757552415noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-24576364013078379062011-08-19T10:42:07.395-07:002011-08-19T10:42:07.395-07:00TAAA..ŚLIWKI ROBACZYWKI...SŁYSZAŁAM TEŻ O COLI..ZA...TAAA..ŚLIWKI ROBACZYWKI...SŁYSZAŁAM TEŻ O COLI..ZAGOTOWAĆ I ZOSTAWIĆ NA TROCHE....CZY MOZESZ MI POWIEDZIĘĆ,GDZIE MOŻNA KUPIC TE NOŻYCZKI...GDZIEŚ OSTATNIO JE WIDZIAŁAM....I ZAPOMNIAŁAM...pozdrawiam:)|))Qra Domowahttps://www.blogger.com/profile/16958021201295944016noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-30458639021783243182011-08-19T10:31:18.475-07:002011-08-19T10:31:18.475-07:00Hehe doczytałam kom Llooki :D ja te jabłka tez sma...Hehe doczytałam kom Llooki :D ja te jabłka tez smażyłam w garnku o podwójnym dnie... i lipa :/Dag-eSzhttps://www.blogger.com/profile/06892989594426105719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-48773071386459937562011-08-19T10:28:56.947-07:002011-08-19T10:28:56.947-07:00Ja właśnie smażyłam 4kg jabłek przywiezionych ze w...Ja właśnie smażyłam 4kg jabłek przywiezionych ze wsi polskiej ;) niestety garnki też mi się przypaliły i biedny D. musiał je szorować :P<br />A powidła śliwkowe uwielbiam! :) bodajże rok temu wykorzystałam z teściową przepis który chodził po blogach i necie na powidła, które się nie miesza jak się smaży, zalewa octem i nic się nie przepala... jak dla mnie lipa wyszła... no ni jak mi się nie kojarzyło z prawdziwymi powidłami, jakiś dżem wyszedł... ;) :P<br />Pozdrowionka :)Dag-eSzhttps://www.blogger.com/profile/06892989594426105719noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-39715899934040796152011-08-18T13:04:49.935-07:002011-08-18T13:04:49.935-07:00I jeszcze - ja smażę w ogóle bez cukru!I jeszcze - ja smażę w ogóle bez cukru!ewkikihttps://www.blogger.com/profile/08695855847312283873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-38895262115539289362011-08-18T13:02:47.904-07:002011-08-18T13:02:47.904-07:00Pięknie wyglądają Twoje zapasy! Śliwki uwielbiam p...Pięknie wyglądają Twoje zapasy! Śliwki uwielbiam pod każdą postacią! Węgierki i mirabelki też. Jedne i drugie są takie "prawdziwe" i mają kwasek.......<br />A odkąd mam garnki z grubym dnem, aż tak się nie przypala w nich. Poza tym powidła smażę przez dwa-trzy dni, powolutku sobie pyrkają :). W tym roku jeszcze nie zaczęłam. Pozdrawiam cieplutko!ewkikihttps://www.blogger.com/profile/08695855847312283873noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-87598352008038759022011-08-18T12:16:45.008-07:002011-08-18T12:16:45.008-07:00Uwielbiam śliwki, pyszne:))ale masz zapasy i super...Uwielbiam śliwki, pyszne:))ale masz zapasy i super je dekorujesz:)<br />pozdrawiam ciepło!Moje miejsce na Ziemihttps://www.blogger.com/profile/11983930799140614935noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-25968890423608348352011-08-18T07:07:59.148-07:002011-08-18T07:07:59.148-07:00mniam mniam;))ja ostatnio sliwki jem jak szlona;)a...mniam mniam;))ja ostatnio sliwki jem jak szlona;)ale weków nie rbilam, u ciebie slicznie wygladaja w tych przystrojonych sloiczkach;)z garnkiem nie pomoge, sama mam czasami taki klopot;)pozdrawiam cieplo;)Karina Chwila wytchnienia...https://www.blogger.com/profile/12034907295856895600noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-90520216388007596632011-08-18T03:52:36.282-07:002011-08-18T03:52:36.282-07:00Ale spiżarnia!!! U mnie w tym roku skromnie - tylk...Ale spiżarnia!!! U mnie w tym roku skromnie - tylko dżemy truskawkowe, ale powidła są w planie. Na przyszłość smaż powidła w specjalnym garnku o grubym dnie, wtedy zminimalizujesz szansę przypalenia;) Co ja robię z przypalonym garem? Namaczam i czekam aż Gero go wyskrobie:D<br />Całusy:***llooka - K a r o l i n ahttps://www.blogger.com/profile/08451582480302835846noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-75434309258945117382011-08-18T03:24:01.951-07:002011-08-18T03:24:01.951-07:00Ale narobiłaś zapasów! Ja nigdy nie robiłam przetw...Ale narobiłaś zapasów! Ja nigdy nie robiłam przetworów, ale raz pilnowałam gotującego się dżemu i cała kuchnia w nim była ;)kateszhttps://www.blogger.com/profile/08565688388397402977noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-36057974070297079592011-08-18T03:11:26.038-07:002011-08-18T03:11:26.038-07:00No tak, ja spaliłam 3 garnki, na maksa. Musiałam j...No tak, ja spaliłam 3 garnki, na maksa. Musiałam je wyrzucic tak jak 3 kg spalonych powideł:/ Ale widzę, że twoje wyglądają świetnie:)pozdrawiamDeilephilahttps://www.blogger.com/profile/16166378431195462865noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-4881579266212731122011-08-18T03:05:13.269-07:002011-08-18T03:05:13.269-07:00Mniaaaaaaaaaam, jaka spiżarnia! Tylko pozazdrościć...Mniaaaaaaaaaam, jaka spiżarnia! Tylko pozazdrościć :))) Ja też uwielbiam prawdziwe węgierki!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-42700640039463846512011-08-18T02:44:53.449-07:002011-08-18T02:44:53.449-07:00Imponujące zapasy!U nas teraz na fali są ogórki, c...Imponujące zapasy!U nas teraz na fali są ogórki, cukinia i pomidory - w kuchni szaleństwo!<br />Uściski:).Mikahttps://www.blogger.com/profile/04945768809020902535noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-14321591111250644362011-08-18T02:24:10.456-07:002011-08-18T02:24:10.456-07:00O ja nie moge, tyle wspanialosci zamknelas w sloik...O ja nie moge, tyle wspanialosci zamknelas w sloikach. <br />Ciekawi mnie nalewka malinowa, moze podzielisz sie przepisem? Ja tego lata zrobilam ale sok malinowy pychotka:)<br />Pozdrawiam serdecznieAtenahttps://www.blogger.com/profile/07714349297437907486noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-90351338702225179352011-08-18T02:20:27.576-07:002011-08-18T02:20:27.576-07:00uwielbiam konfitury z mirabelek, ale są niestety c...uwielbiam konfitury z mirabelek, ale są niestety coraz trudniej dostępne:(<br />spiżarnia wygląda imponująco. Pycha!Foto st(w)oryhttps://www.blogger.com/profile/16776232415347385571noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-39802994951033853722011-08-18T01:35:13.985-07:002011-08-18T01:35:13.985-07:00Ja smażę śliweczki bez cukru,dodaję go na końcu.Ga...Ja smażę śliweczki bez cukru,dodaję go na końcu.Gar nie przypala się.<br />Powiem Ci ,że zapasy masz już okazałe.Spiżarenka się zapełnia.<br />Pozdrowionkaaagaahttps://www.blogger.com/profile/03398101721972236331noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-20654539765712908542011-08-18T01:08:54.203-07:002011-08-18T01:08:54.203-07:00Do przypalonego gara wlac coca cole , albo ciupink...Do przypalonego gara wlac coca cole , albo ciupinke wody z soda . To juz jesien ? No bo sliwki....Agnihttps://www.blogger.com/profile/08948789834295246580noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-79416464914630652412011-08-18T01:03:09.508-07:002011-08-18T01:03:09.508-07:00Wspaniałości przygotowałaś, pięknie wyglądają twoj...Wspaniałości przygotowałaś, pięknie wyglądają twoje słoiczki :) POzdrawiamAldonahttps://www.blogger.com/profile/05951316444400605233noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-52344136802074596102011-08-18T00:22:13.134-07:002011-08-18T00:22:13.134-07:00Oj Ila, u mnie właśnie pyrkają śliweczki już trzec...Oj Ila, u mnie właśnie pyrkają śliweczki już trzeci dzień, a garnków przypalonych też trochę było. Tomek szoruje je popiołem z pieca, ale żmudna to robota, dzisiaj czeka na niego jeden taki przypalony :) Wasze zbiory dorodne, a spiżarnia palce lizać. Pilnuj jej bo do zimy nie doczeka :) buziaki śle...jolahttps://www.blogger.com/profile/03966214839798926548noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-43288952532356923892011-08-18T00:15:17.777-07:002011-08-18T00:15:17.777-07:00Spiżarka wygląda imponująco i zachęcająco.Fajnie p...Spiżarka wygląda imponująco i zachęcająco.Fajnie poczytać o Twoich wspomnieniach z dzieciństwa, bo człowiekowi od razu przypominają się własne przeżycia z dziecięcych lat.<br />Jeśli chodzi o przypalony garnek to przypalone miejsce posypuję sodą oczyszczoną i tak zostawiam na godzinę lub dwie, a potem zwilżam trochę wodą i jeszcze zostawiam nawet na kilka godzin. To sprawia, że spalenizna łatwiej odchodzi.Pozdrawiam serdecznie :)))Ula H.https://www.blogger.com/profile/07030316867674338431noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-66571801263690795052011-08-17T23:33:55.034-07:002011-08-17T23:33:55.034-07:00i pracowicie i pięknie do tego, och, może i ja tak...i pracowicie i pięknie do tego, och, może i ja tak umaję kiedyś swoje słoiki, zawsze jak je urobię to nie mam już siły na nic innego, ostatnio tez śliwki przerabiałam ale sporo zamroziłam bo powidła jeszcze mam z ub. roku<br />uściski!ulahttps://www.blogger.com/profile/06963090587906471487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-42343191758248010072011-08-17T22:38:31.765-07:002011-08-17T22:38:31.765-07:00Podziwiam Cię, Ilu, nie dość ,że tak smażysz to je...Podziwiam Cię, Ilu, nie dość ,że tak smażysz to jeszcze pięknie ozdabiasz....moim usprawiedliwieniem niech będzie fakt, ze moje chłopaki ( ani duzy, ani małe) nie doceniają smaku konfitur i WOGÓLE ich nie jedzą- ani konfitur, ani dżemów, nic....ja lubię, ale dla siebie tylko smażyć.... to żadna radocha....<br />pozdrawiam!ystinhttps://www.blogger.com/profile/01828774309271367880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7857488943017253759.post-29660490707948053462011-08-17T22:24:06.122-07:002011-08-17T22:24:06.122-07:00Tak na przypalone gary sól, ocet, soda... czasem p...Tak na przypalone gary sól, ocet, soda... czasem pomaga.<br />A najlepszy sposób to smażyć bez cukru i dodać go pod koniec gotowania, wtedy już trzeba pilnować i stać nad garem.<br /><br />PozdrowionkaRenata https://www.blogger.com/profile/09639593091404919856noreply@blogger.com